Jesper Westphal
Lymfødem fysioterapeut

Kompetencer

  • Fysioterapeut
  • Certificeret lymfødemterapeut ad modum Földi
  • Medicinsk Akupunktør fra Dansk Selskab for Akupunktur i Fysioterapi
  • Kræftrehabilitering
  • Kinesiotape
  • Arbejdsmiljø

Præsentation

Jeg hedder Jesper Westphal og er uddannet fysioterapeut i 2009, videreuddannet til lymfødemterapeut i 2012 og til medicinsk akupunktør i 2016.

Jeg har en bred erfaring indenfor mave-tarm-området og det medicinske område efter 7½ på Hvidovre hospital. Siden 2012 har mit virke primært været omkring kræftrehabilitering, palliation og lymfødem, efter kræftoperationer. Derudover har jeg i nogle år været fysioterapeut for Holte Volleyballs herrehold og jeg har undervist på Fysioterapeutuddannelsen i KBH. Jeg er medlem af censorkorpset og er ude til eksamener på uddannelsen for at være censor. Det er enormt spændende og en god måde at være opdateret bredt på. Klinisk underviser har jeg også været af flere omgange og jeg finder det meget interessant at lære fra mig, hvorfor arbejdet med de studerende er spændende og udfordrende.

Kræftområdet er et meget spændende, men også et lidt hårdt område at arbejde med. Det giver enormt meget som menneske at arbejde med det. Det er ikke bare én bestemt skade der behandles. Indenfor kræftrehabiliteringen arbejdes der med hele mennesket, da mange faktorer er påvirket af situationen. Ofte handler det om at se livet fra en anden vinkel, da det nu er nogle andre vilkår man lever under. Som terapeut indenfor dette speciale, er det altså lige så meget en coachende rolle, som en behandlende rolle man har. Det som har den største betydning for rehabiliteringen er at der er tid, og det er her jeg som terapeut kan gøre en forskel. Der er nemlig tid til at lytte og snakke om andre ting som presser på end bare den fysiske problematik man som udgangspunkt kommer for at få behandlet.